Причини появи лупи

Велика кількість людей, які проживають на території нашої країни, постійно борються з лупою - лусочками відмерлої шкіри на голові. Найчастіше причиною цього захворювання стає грибок Pityrosporum ovale, який є частиною мікрофлори організму людини. Однак, через рясне виділення підшкірного сала, кількість грибків багаторазово збільшується, і це призводить до прискорення процесу відновлення клітин шкіри голови. Причини появи лупи:

Причини появи лупи:

1. Шкіра голови дуже суха. У цьому випадку варто придбати зволожуючий шампунь для волосся.

2. Дерматит вкрай неприємне і серйозне захворювання шкіри, головним симптомом якого є сильне свербіння. Якщо ви помітили почервоніння або висипання на шкірі - зверніться по медичну допомогу.

3. Якщо ж причиною лупи став грибок, варто з'ясувати, що викликало збій в роботі сальних залоз і виправити "поломку" за допомогою спеціальних таблеток і вітамінів. Також існує безліч шампунів, які борються з цим неприємним захворюванням. Якщо ви не знаєте, який метод лікування вибрати - зверніться за порадою до лікаря.

Пам'ятайте! Будь-який засіб від лупи вимагає регулярного застосування, а ефект настає тільки через кілька тижнів. Купивши новий шампунь або пляшечку таблеток, не варто чекати миттєвого результату.